מעבדת קול

טופס צור קשר

דורון בלדינגר בניתוח ובדיקת אותנטיות להקלטות שמע, פיענוח והשוואה לזיהוי קולות דוברים.
מעל 20 שנות ניסיון.
עד מומחה בבתי המשפט.
לייעוץ טלפוני ראשוני ללא התחייבות התקשרו: 054-421-2424, או שלחו הודעת whatsapp נשמח לשמוע מכם.

בדיקות אותנטיות של הקלטות שמע וכמו גם בדיקות להשוואת קול וזיהוי של דוברים בהקלטה, הפכו לאחד הנדבכים החשובים בבדיקת ראיות מוקלטות (שמע).

אם בעבר בעלי דין ניסו לתקוף את הראיה המוקלטת שהוגשה כנגדם רק במישור מקוריות קובץ ההקלטה או האותנטיות שלו כדי להוכיח את טענותיהם כי הקובץ עבר התערבות מאוחרת ע"י עריכה (או "בישול" בשפת העם) ולכן אינו משקף את ההתרחשות כהווייתה, בבואם להתמודד עם הקלטה שלא מצאו בה חשד לפגם, יכול כי יחליטו לבחור בטענה משפטית אחרת ויאמרו "זה לא אני בהקלטה".

מכאן למעשה צצו והתפתחו להם שני מסלולים מקבילים ל"ניגוח" ראיות מוקלטות שהגיש הצד שכנגד:

א). בחינת אותנטיות קובץ ההקלטה, אם במישור הקבילות הפורמלית (עמידת ההקלטה במבחן חוק האזנות סתר), אם במישור הקבילות הטכנית (בעניין עמידת קובץ ההקלטה במבחניי האמינות הטכנית ובשאלה האם מדובר בקובץ אותנטי ומקורי, או האם קיים חשד שמדובר בהקלטה שאינה מקור כלל, או שהיא רק נגזרת חלקית ממקור, ואם במישור הקבילות המהותית ובדיקת תוכן ההקלטה עצמו לגבי רציפות ההקלטה ואף בחינת חשדות לגבי עריכה או "בישול", השמטת מקטעים או חיבור בין הקלטות שונות ו/או תוספות להקלטה קיימת ועוד.

מעבדת קול

ב). בחינת מנוע זיהוי דובר ושאלת זהות הדוברים המוקלטים בהקלטה והדיון בשאלה האם הקול הנשמע בהקלטה, הוא אכן אותו אדם שנטען כי הוקלט בה או לא.

בנקודה זו חשוב לציין כי הכלים אשר ברשותנו, מאפשרים לנתח גם את תדרי הרטט של מיתריי הקול ובשעה שכך הדבר, אכן יש לכלים אלה יכולות ביומטריות. שכן, גם אם יכול אדם "לשנות" את קולו עד כדי שישמע כקולו של אחר, עדין מדובר רק בשינוי הנובע מעצם השינויים בעוצמת הקול, בקצב הדיבור, בשינויי "תיבת התהודה" ע"י שינוי מבנה הלסטות ו/או צורת הלשון בתוך חלל הפה בתוך כדי דיבור. אך אין באפשרותו של האדם לשנות את תדרי מיתרי קולו השונים מאדם לאדם ותלויים במבנה הפיזיולוגי.

תדרי מיתרי הקול שונים כתלות באורך מיתרי הקול ובמבנה הצורני שלהם וכמו גם גורמים נוספים שונים (למשל כגון המצאות גידול או פוליפים על מיתרי הקול וכדומה). תדרי הרטט של מיתרי הקול הם תוצר, שהוא נתון ביולוגי השונה מאדם לאדם ולכן ככל והמומחה יודע ומבין בכוח הגלום בפרמטרים אלו ומחזיק גם בכלי הבדיקה המתאימים ויודע לעבוד איתם, כן הוא יכול להביא לביהמ"ש תוצאות בעלות ערך ומשמעות רב יותר.

המומחה, דורון בלדינגר, מעבר להיותו משפטן (LL.B), הינו מהנדס אלקטרוניקה בהכשרתו, יוצא הייטק, מהתחום של פיתוח חומרה וככזה, הבנתו וניסיונו הרב בתחום הטכנולוגי, מאפשרים לו לנצל את הכלים הטכנולוגיים החדישים ברמות הגבוהות ביותר ולהגיע אל חקר האמת גם בתחום זה.

מאמרים נוספים

שיפורי איכות סינון רעשים והמרות קבצים בהקלטות שמע
תחומי מומחיות

אודיו – שיפורי איכות, סינון רעשים והמרות קבצים, כהכנה לתמלול

באמצעות ציוד אולפן ייחודי ומשוכלל, אנו מבצעים המרות פורמטים אנלוגי ודיגיטלי לקובצי סאונד בפורמטים שונים לצורך תמלול ו/או הגשת החומר לביהמ"ש.
שיפורי איכות וסינון רעשים מתבצעים הן ע"י ציוד האולפן והן באופן ממוחשב במידת הצורך וברמת דיוק של אלפיות שנייה, כל זאת כמובן תוך שמירה על אותנטיות המקור.

להמשך קריאה »
מדבר שקר תרחק
מאמרים

מדבר שקר תרחק

26/09/2011

בבית המשפט האיסור הוא אף חמור יותר – מדבר שקר תרחק, לא רק שאסור לשקר, אלא שחייבים להתרחק מכל דבר שעלול להיראות כמו שקר או להביא לידי שקר. בית המשפט חייב להיות מקום של אמת צרופה. אבל כנראה שמימרה זו לא חלה על אלה שאמונים על שמירת החוק והסדר, הינו המשטרה והפרקליטות.

להמשך קריאה »
זיהוי קול ודובר
תחומי מומחיות

זיהוי קול ודובר

בדיקות להשוואת קולות וזיהוי דוברים בהקלטה, הפכו לאחד הנדבכים החשובים בבדיקת ראיות מוקלטות (שמע), שכן אם בעבר בעלי דין ניסו לתקוף את הראיה המוקלטת שהוגשה כנגדם במישור האותנטיות של קובץ ההקלטה ולהוכיח טענותיהם כי הקובץ עבר התערבות מאוחרת ע"י עריכה ("בישול"), בבואם להתמודד עם הקלטה שלא מצאו בה חשד לפגם, יכול כי יחליטו לבחור בטענה משפטית אחרת ויטענו: "זה לא אני בהקלטה". אך גם עניין זה כאמור ניתן לבחינה והשוואה.

להמשך קריאה »